Trouwdag op een zonnige dag in september

Mocht je het leuk vinden om te lezen over trouwen, lees dan gerust het blogje door. Als je liever de foto’s bekijkt kun je een beetje naar onder scrollen. Veel plezier met lezen/kijken!

Vandaag begon ik als trouwfotograaf in Hillegom. Heerlijk want het was welgeteld 5 minuten rijden naar de eerste locatie. Hier aangekomen was er een woonkamer beschikbaar gesteld om de aankleding van de bruid te fotograferen. Tijdens dit moment gebeurde er van alles; drukte met thee zetten voor gasten; mensen die binnen komen om bij de bruid te spieken; kids die worden aangekleed etc. Heerlijk om dit vast te mogen leggen.

Toen de bruid de jurk ging aantrekken kwam daarna de vader binnen, die geëmotioneerd naar haar dochter aan het kijken was. Een prachtig moment waar bij mij (achter mijn camera) ook de tranen in m’n ogen sprongen. Even daarna volgde het first-look-moment, één van de leukste momenten van de dag. De zenuwen stijgen en je voelt de spanning. In dit geval was het first-look-moment in de tuin (een prachtige tuin overigens!). De bruidegom stond te wachten en de bruid kwam aangelopen, tikte haar aanstaande op de schouder en hij draaide zich om. Wat een ontlading die volgde! Na hier nog wat foto’s te hebben gemaakt werd het tijd om richting de trouwlocatie te gaan.

Bij het Oude slot in Heemstede werd er dit keer getrouwd. Het blijft gek om zo’n prachtig stukje land midden in de woonwijk tegen te komen maar je hebt hier alle ruimte en rust om je trouwwensen te vervullen. De ceremonie was buiten in de schaduw opgesteld wat prachtige zachte foto’s geeft. Met mijn voorliefde voor bos kneep ik meerdere keren in m’n handjes en er was alle ruimte om als trouwfotograaf in Heemstede rond te dartelen.

Super leuk als kids een rol krijgen in de ceremonie, in dit geval mocht iemand de ringen komen brengen. Deze twee namen hun taak serieus. Op het terrein van het Oude slot in Heemstede kun je eigenlijk veel verschillende soorten trouwfoto’s maken. Er is een kappelletje, grote bomen, een watertje en een prachtige brug. Allemaal binnen een paar minuten loopafstand. We hebben er dan ook voor gekomen om hier de groepsfoto’s te maken en de trouwfoto’s met het bruidspaar.

Wat nog een leuk extraatje was, is dat het bruidspaar rookfakkels mee had genomen. Dit geeft toch altijd wel een speciaal effect. Ik adviseer niet om zomaar rookfakkels te bestellen, er zijn namelijk ook fakkels die illegaal zijn. Laat je goed informeren mocht je zo iets willen aanschaffen.

Na het maken van de foto’s was er een momentje om even wat te eten en hierna heeft het bruidspaar een fantastisch geweldige openingsdans gedanst. Vlak hierna was het tijd voor mij om met een prachtige reportage naar huis te vertrekken en alles te back-uppen.

voorbereidingen bruid fotografie haarlem
voorbereidingen bruiloft bruid haarlem
vader dochter moment op de bruiloft trouwfoto's
first-look-moment trouwfoto's hillegom
fotografie tijdens make up bruid
aankomst bruidegom bij ceremonie oude slot heemstede
first look trouwen in hillegom
trouwfoto's oude slot heemstede oude kever oldtimer
vader geeft bruid weg oude slot heemstede
eerste kus bruidspaar oude slot heemstede
spontane momenten bruiloft kinderen ceremonie haarlem
trouwfotograaf heemstede
spontane momenten tijdens ceremonie haarlem
kinderen tijdens ceremonie trouwen trouwfotograaf hillegom
details op bruiloft trouwfotografie
ceremonie gasten op de foto
bruidspaar tijdens de ceremonie trouwfotografie haarlem
bruidspaar trouwfotograaf haarlem
ongedwongen trouwreportage oude slot haarlem
groepsfoto's trouwen oude slot heemstede
rookfakkels trouwfoto's haarlem oude slot heemstede
trouwfoto's met kinderen oude slot heemstede
mannenfoto trouwen trouwfotograaf lisse
oude slot heemstede bruidspaar
trouwfotografie oude slot heemstede
trouwfoto's maken zonsondergang trouwfotograaf lisse
vader dochter moment op bruiloft oude slot heemstede
ceremonie trouwfotografie oude slot heemstede
oude slot heemstede bruiloft fotografie
avond fotografie eerste dans trouwfotograaf