Werkwijze fotoshoot en bruidsfotografie

Fotoshoot bij Fotograaf Joyce 

(Voor werkwijze bruidsfotografie even naar onder scrollen…)

Voor de fotoshoot
Het begint allemaal met de reservering voor de fotoshoot. Mijn basisprijs voor een fotoshoot is €75 inclusief 5 digitale foto’s (met mini fotoboek). Het maakt niet uit met hoeveel personen je naar de fotoshoot komt. Samen kunnen we de dag plannen en kiezen we een mooi moment uit. Ook zal ik hierin advies geven wat het mooiste is qua licht (voornamelijk de ochtenden en late middagen zijn erg mooi!). Ik kom zelf uit de bollenstreek dus ik plan mijn fotoshoots vaak in park Elsbroek (Hillegom), de Amsterdamse waterleidingsduinen (de Zilk), recreatieplas Toolenburg (Hoofddorp), aan het strand (langevelderslag Noordwijk). Heb je een bijzondere locatie in gedachten? Ik bespreek graag de opties. Samen maken we er wat moois van.

Het kledingadvies is om iets aan te trekken wat goed bij elkaar past. Pasteltinten doen het altijd goed bij elkaar maar ook een thema-kleur werkt goed. Denk bijvoorbeeld aan blauw of groen. Drukke kleding of kleding met grote prints raad ik af omdat dit afleid. Mocht je nog meer visueel advies willen dan zend ik een link van een pinterest bord naar je toe. 

Tijdens de fotoshoot
Bij mijn fotoshoots vind ik plezier maken het allerbelangrijkste. Ik zal er dan ook alles aan doen om jullie zo veel mogelijk op jullie gemak te stellen. Ongedwongen frisse foto’s vind ik het mooiste om te maken. Tijdens de fotoshoot geef ik kleine opdrachten en/of stel ik jullie vragen waardoor de fotoshoot extra gezellig wordt. Natuurlijk hou ik ook rekening met jullie wensen, geef deze vooral ook aan! 

Gedurende de shoot lopen we (op locatie) wat heen en weer en fotografeer ik verschillende posities. Met kinderen (en ouders net zo goed hoor!) speel ik graag spelletjes. Hierdoor heb je voldoende afwisselende toffe foto’s waar je later uit kunt kiezen. Kom je met een grote groep? Dan is het leuk om alvast een beetje na te denken over welke samenstellingen je eventueel zou willen. Denk bijvoorbeeld aan opa & oma met kleinkinderen, een vrouwenfoto, mannenfoto, klein(kinderen) samen, zulk soort foto’s! Ook hierin zal ik afwisselen zodat je een leuke diversiteit aan foto’s krijgt. 

Aan het einde van de fotoshoot laat ik jullie wat opties zien voor nabestellingen of bijvoorbeeld afdrukken aan de muur. Ook krijgen jullie een flyer mee met alle informatie.

Na de fotoshoot
Ga ik aan de slag voor jullie! Ik zorg ervoor dat de meest geslaagde foto’s mooi worden bewerkt in mijn stijl. Deze foto’s krijgen jullie doorgaans binnen 1-3 weken te zien via een online fotomap (die beveiligd is met een wachtwoord). Via deze map kun je gemakkelijk aanvinken welke foto’s jullie zouden willen, dit kunnen jullie op je gemak thuis doen. Deze zend ik op hoge resolutie naar jullie toe. Er zijn genoeg opties wat betreft luxe fotoboeken of canvas, aluminium & plexiglas afdrukken. 

Nadat alles binnen is kunnen jullie genieten van de foto’s. Als je de foto’s op social media wil zetten zou ik het tof vinden als jullie mij een tag kunnen geven (dan kan ik reacties meelezen). Voor zowel Facebook als Instagram is de tag: @FotograafJoyce

fotoshoot met je vriendinnen in hoofddorp
loveshoot met je partner samen in duin noordwijk

Werkwijze bruidsfotografie

Voor de bruiloft
Hebben jullie vast al een kijkje genomen op mijn website, me ontmoet op de bruidsbeurs of via via mijn werk gezien. Zo niet, spiek dan eens even rond op mijn website en/of social media om te kijken of mijn stijl bij jullie past. Ik plan graag met jullie een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek in. In dit gesprek kunnen jullie praten over jullie trouwplannen en kan ik mijn fotografie werk laten zien & materialen showen. Na de kennismaking houden we contact en hoor ik graag of jullie mij definitief als trouwfotograaf in willen huren. Tot die tijd hou ik jullie trouwdag gereserveerd.

Is dit een ja?! YES! Dat wordt een feestje. Ik ga aan de slag voor jullie en maak een opdrachtbevestiging. Hierin staan alle gemaakte afspraken en mijn algemene voorwaarden. Pas als de opdrachtbevestiging is ondertekend is jullie trouwdag definitief bevestigd. 

Als jullie trouwdag in zicht komt neem ik nogmaals contact met jullie op (telefonisch of via video-bellen). We nemen de dag en fotografie-uren door en natuurlijk kunnen jullie ten alle tijden wensen of ideeen uitspreken. Na dit gesprek maak ik de factuur en deze moet voor de trouwdag voldaan zijn.

Tijdens de bruiloft
Ben ik onzichtbaar (hoop ik altijd) en volg ik jullie & jullie gasten. Ik vind het heerlijk om onopgemerkt alle speciale momenten te fotograferen. Ik lach geregeld achter mijn camera mee met een grap van familie, raak ontroerd van een mooi moment of steek stiekem mijn tong uit naar één van de kids. Volle bak genieten!

Tijdens de trouwfoto sessie geef ik jullie kleine opdrachten waardoor deze ontspannen verloopt. Mochten jullie graag groepsfoto’s willen maken, dan adviseer ik altijd om een lijstje te maken van de samenstellingen die je zou willen. Op deze manier hoef je er niet over na te denken op de bruiloft zelf. Geef deze lijst aan je ceremoniemeester (of aan mij) en dan regelen wij de rest. 

Op het eindtijdstip zeg ik jullie natuurlijk even gedag en bedank ik jullie voor de mooie dag. Vaak ga ik helemaal hyper of enthousiast (of een combinatie van beiden) naar huis. Thuis back-up ik de foto’s dubbel en ga ik aan de slag.

Na de bruiloft
Binnen 2 - 3 dagen zorg ik voor een mini preview (via de email) van een paar foto’s zodat jullie alvast kunnen na-genieten. 

In de weken daarna ga ik aan de slag met de foto’s selecteren, bewerken en zorg ik ervoor dat jullie verhaal zo mooi mogelijk wordt verteld. Het aantal best geslaagde foto’s verschilt per bruiloft maar bij een bruiloft van 6 uur kun je zeker rekenen op 250 foto’s. Sommige foto’s zet ik om naar zwart/wit dus je krijgt altijd een mooie mix van beelden. Doorgaans lever ik de foto's binnen 3-6 weken af.

De bewerkte en mooiste foto’s krijg je thuisgestuurd via de email. Ik werk met een online beveiligde galerij waar je gemakkelijk je foto’s kunt bekijken en downloaden (deze link kun je ook handig delen met familie & vrienden). Het is een kwestie van inloggen & downloaden. Soort van WeTransfer maar dan wat knapper ;) 

Via de online fotomap kunnen jullie je favoriete foto’s aanvinken. Met deze favoriete foto’s ga ik vervolgens aan de slag met jullie fotoalbum. Hierin zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat je het zo gek kan maken als je zelf wil. Ook heb ik verschillende opties voor foto’s aan de muur etc.

Jullie mogen het fotoboek bij mij ophalen en gezellig nog even nakletsen of ik stuur het fotoboek op en daarmee is het afgelopen (boeee!). Natuurlijk blijf ik graag in contact dus tag me vooral op social media (Facebook & Instagram: @FotograafJoyce) 

zonsondergang trouwfotografie in bloemendaal
trouwfoto's spontaan en liefdevol trouwfotograaf haarlem
trouwfotografie hillegom in de zon
lavendelveld in noordwijk trouwfoto's maken